Tilbyr null prosent rente

Tro det eller ei - Strømmen Sparebank, Larvikbanken og Vestre Slidre Sparebank gir deg null - 0 - prosent rente på brukskonto.

Publisert
Sist oppdatert


Du får altså ingen rente for å ha brukskonto eller lønnskonto der. Da kan du i prinsippet like godt ha pengene i madrassen.

Viser til gebyrene

- Dessverre har vi vært nødt til å kutte innskuddsrenta. Grunnen er at vi har lave gebyrer på banktjenester, sier Alf Kolloen, assisterende banksjef i Strømmen Sparebank.

DinSides Totalbankkalkulator viser at banken har lave til middels gebyrer, men kommer "bare" middels gunstig ut uansett brukergruppe.

- Uansett mener vi det i kroner og øre ikke er så stor forskjell på en brukskontorente på null og 0,5 prosent, sier Kolloen.

Strømmen Sparebank er ikke den eneste som er gjerrig for tida. Halden Sparebank1 er ikke stort bedre med sine fattige 0,1 prosent rente.

80 gir 0,25

Nordea er heller ikke mye lommebokvennlig med en rentesats på 0,15 prosent. Det samme tilbyr Totens Sparebank og Sparebanken Pluss.

Hele 80 andre banker har lagt seg på et nesten like gjerrig nivå, nemlig 0,25 prosent.

Blant disse er giganter som DnB, Storebrand Bank, Gjensidige Nor, Fokus Bank og flere Sparebank1-filialer.

0,25 prosent er hele 18,8 ganger mindre enn innskuddsrenta Skandiabanken tilbyr på sin Alt i Ett-konto.

Tjener

Med 4,7 prosent fra første krone har Skandiabankens Norges beste brukskonto.

Du kan faktisk tjene på å ha lønnskonto i Skandiabanken og lån i annen bank.

Det betinger selvsagt at hovedbanken din ikke krever at du er totalkunde eller stiller som betingelse for lånerenta at du har lønnskonto i banken.

Bank Direkte Sandnes Sparebank er den eneste som matcher Skandiabanken. De tilbyr 4,5 prosent rente fra første krone. Også Kredittbanken er gunstig med 4,0 prosent rente.

Andre billige

Brukskonti har ingen begrensning på antall uttak i året, slik det ofte er ved høyrente- og kapitalkonti.

Flere banker reklamerer storstilt med gode rentebetingelser på innskudd. En nærmere kikk på betingelsene viser at det ikke gjelder fra første krone.

Bankia Bank krever for eksempel at du har minst 50.000 kroner for at renta skal gjelde fra første krone.

BNbank "gir deg 5,50 prosent rente på sparepengene dine - fra første krone". Men også der er kravet 50.000 kroner på kontoen.

Se bankene med høyest og lavest rente på innskudd under 50.000 kroner

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer