Tilbyr null prosent rente

Tro det eller ei - Strømmen Sparebank, Larvikbanken og Vestre Slidre Sparebank gir deg null - 0 - prosent rente på brukskonto.

Publisert
Sist oppdatert

Du får altså ingen rente for å ha brukskonto eller lønnskonto der. Da kan du i prinsippet like godt ha pengene i madrassen.

Viser til gebyrene

- Dessverre har vi vært nødt til å kutte innskuddsrenta. Grunnen er at vi har lave gebyrer på banktjenester, sier Alf Kolloen, assisterende banksjef i Strømmen Sparebank.

DinSides Totalbankkalkulator viser at banken har lave til middels gebyrer, men kommer "bare" middels gunstig ut uansett brukergruppe.

- Uansett mener vi det i kroner og øre ikke er så stor forskjell på en brukskontorente på null og 0,5 prosent, sier Kolloen.

Strømmen Sparebank er ikke den eneste som er gjerrig for tida. Halden Sparebank1 er ikke stort bedre med sine fattige 0,1 prosent rente.

80 gir 0,25

Nordea er heller ikke mye lommebokvennlig med en rentesats på 0,15 prosent. Det samme tilbyr Totens Sparebank og Sparebanken Pluss.

Hele 80 andre banker har lagt seg på et nesten like gjerrig nivå, nemlig 0,25 prosent.

Blant disse er giganter som DnB, Storebrand Bank, Gjensidige Nor, Fokus Bank og flere Sparebank1-filialer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer