Tindvedbær kan hjelpe mot tørre slimhinner

Nå som vinteren nærmer seg og kulda setter inn, plages mange av tørrhet i øynene og munnen. Tindvedbær kan være redningen.

Publisert
Sist oppdatert

Tindvedbær har blitt brukt i Østen i flere hundre år, men det er først de siste femten årene vi nordboere virkelig har åpnet øynene for middelet. I 1990 begynte den finske professoren Heikki Kallio å forske på bærene og deres kjemiske sammensetning.

Omega-7Bærene inneholder mye av fettsyren Omega-7. Denne fettsyren blir produsert av kroppen selv og finnes i størst grad i huden og i slimhinnene. Du mister imidlertid mye fettsyre med årene. I tillegg har kosthold og livsstil en påvirkningsgrad. Oppholder du deg mye i tørr luft og for eksempel foran en PC, er du også utsatt.

Dersom du har for lite Omega-7 i kroppen vil du få tørre slimhinner. Slimhinnene er et filter, og alt som forlater eller inntar kroppen må passere det. Dette gjør at bakterier og forurensning ikke slipper så lett inn i deg, og slihinnene er dermed viktig for immunforsvaret vårt. Har du ømfintlige eller tørre slimhinner kan du få magesår, soppinfeksjon, urinveisinfeksjoner og lignende plager i underlivet, samt tørre øyne, nese og munn.

Laget kosttilskuddForskningen til Kallio førte til at arbeidet med industriell produksjon av bæret begynte, dette for å kunne ekstrahere fettsyrene. Ved å lage vegetabilske kapsler med fettsyrene, ble det enklere for folk flest å få tak i kosttilskuddet de kalte Membrasin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer