Tips mot fotproblemer

Her er rådene som hjelper mot sure føtter, neglsopp, fotsopp og overdreven fotsvette.

Det er ikke spesielt hyggelig å få neglsopp, særlig siden det ikke alltid er like lett å behandle. Foto: Dr. P. Marazzi/Science Photo Library
Det er ikke spesielt hyggelig å få neglsopp, særlig siden det ikke alltid er like lett å behandle. Foto: Dr. P. Marazzi/Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at huden på forsømte føtter kan være opptil 30 ganger tykkere enn på resten av kroppen?

Føttene dine eldres, i likhet med resten av kroppen din, og ettersom årene går blir de tørrere og mer utsatte for hælsprekker, noe som kan føre til infeksjoner. Træler på tær kan bli enda tykkere, og det samme blir tåneglene, som man også lettere får soppinfeksjoner i.

Les også: Stiletthælene kan koste deg helsa

Heldigvis finnes det en rekke ting du kan gjøre for å få sunne føtter igjen, og nettstedet WebMD har satt opp noen punkter.

1. Beskytt føttene dine med fuktighetsgivende kremer

For å bli kvitt død og hard hud må føttene smøres med fuktighetskrem og peeles jevnlig. Kroppskremer og fete fuktighetskremer som er beregnet på albuer og legger fungerer vanligvis også helt fint på hæler og hard hud. Hvis du imidlertid er et ekstremtilfelle og har uvanlig tørre og sprukne føtter (noen har en genetisk tendens til å få dette), kan det være lurt å prøve en krem som er laget spesielt for føtter.

Les også: Vekk med vonde føtter

Slike kremer inneholder gjerne alfahydroksysyre, betahydroksysyre eller karbamid, som løsner den døde huden slik at ny, frisk hud kan komme fram. Kremer som inneholder dimetikon trenger inn i overhuden og fungerer som et beskyttende lag som holder fuktigheten inne i sprukne hæler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.