Tips til røykeslutt

Leserne gir sine beste råd om hvordan slutte å røyke.

- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell.  Foto: Colourbox
- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle røykere vet hvor vanskelig det er å slutte. Tall viser at så få som en av ti klarer å slutte å røyke på egenhånd, ifølge TV2.no.

Her mener psykolog Krister Halck at motivasjon er alfa og omega når du skal slutte å røyke. Han er en av mange som tilbyr røykesluttgrupper.

Ta nikotintesten her!

Men hvorfor ikke prøve å bli røykfri på egen hånd? Det er tross alt mange som har klart det.

Lommelegen har invitert leserne til å komme med sine beste tips om røykeslutt, og hva man skal gjøre når røyksuget melder seg.

Les også:Unngå snus ved røykesluttNy superpiller for røykesluttRøykeslutt med nåler

Her er de beste tipsene:

Mer ute og mer husarbeid

- Jeg bestemte meg først for en dato. Jeg kjøpte en kartong med grønne Doc-pastiller, og murte meg inne på kontoret og spiste pastiller. Da jeg kom hjem var det røykeforbud i hjemmet på grunn av andre familiemedlemmer, og jeg ble mer aktiv med å gå på tur og ikke minst husarbeid (i hvert fall den første tiden). Det virket i hvert fall, og kan anbefales, skriver Nina fra Stord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer