Tips til sykkelkjøpet

Her er noen kjappe tips til deg som tenker på å kjøpe sykkel.

Publisert
Sist oppdatert

Bruksområde

Hva skal du bruke sykkelen til? Hvor mye penger har du tenkt å bruke? Har du noen spesielle behov du bør ta hensyn til når du kjøper sykkel? Før du begynner å se på sykler, er det lurt å ha en tanke om bruksområde - og hva du har lyst til å få ut av sykkelen din.

Trykk her for å se en oversikt over de vanligste sykkeltypene

Tilpassing

Når du har funnet ut hvilken type sykkel du vil ha, kan du se nærmere på de forskjellige variantene. De fleste sykler lages i både dame- og herremodeller, men det er ikke nødvendigvis sagt at alle jenter må ha damesykler. Eller omvendt. Det velger du helt selv.

Det viktigste er at sykkelen er passe høy. Det sjekker du slik: Still inn setet midt mellom den høyeste og laveste innstillingsmuligheten. Er sykkelen passe stor, skal bena være rette om du sitter på sykkelen med begge beina på pedalene - når pedalene er plassert i en rett, horisontal linje.

Du kan også bytte ut deler av sykkelen om du finner noe som passer bedre - for eksempel kraftigere hjul, eller et mykere sete.

Forhandler

Hvilke krav stiller du til forhandleren? Er du en sykkel og mekanikk-novise uten så mye som et skrujern i huset, kan det lønne seg å kjøpe sykkelen gjennom en forhandler med eget sykkelverksted som kan hjelpe deg med justeringer og reparasjoner underveis. Er du hendig og flink til å justere og mekke på sykler, kan du kanskje kjøpe direkte fra grossisten, eller fra Rimi, skulle de begynne å selge sykler også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer