Tipsene som gir deg bedre bilder

Aktive fotografer og aktive motiver gir bra bilder. Ekspertene gir deg råd om fotografering.

Publisert
Sist oppdatert

Med den digitale fotorevolusjonen har muligheten kommet til hvermansen - nå trenger vi ikke lenger spare på eksponeringene, men kan skyte ivei. Likevel tar nok de fleste for få bilder. Tar du flere, øker sjansen for å få blinkskuddet. Spesielt under vanskelige forhold.

Nancy Bundt jobber som profesjonell fotograf og har tatt bilder for blant annet TIME, Rolling Stone, HENNE og KK. Hun holder fotokurs, og har gjort mange oppdrag for store bedrifter. Til DinSide har hun tidligere uttalt at hun mener vi som fotografer ofte er for sjenerte.

- Når du tar bilde av mennesker, er det viktig at du snakker med dem. Si for eksempel: "Lat som om du er en konge", eller "Tenk deg at du akkurat har vunnet en Porsche", eller bare "Tenk på barna dine". Da får du frem glimtet i øyet, og det gjør det morsommere å bli tatt bilde av.

Fotograf Per Ervland, som blant annet tar bilder for DinSide, slår et slag for øyeblikksbildene.

- Ikke ta så mange poseringsbilder. Det fungerer spesielt dårlig med barn. Ta heller øyeblikksbilder der noe skjer. Det er de som bringer frem minnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer