Hvordan få ny jobb

Tipsene til deg som er arbeidsledig

Ingen ledige stillinger? Ikke fortvil, slik får du ny jobb.

AKTIV SØKENDE: Forståelig nok vil man finne stillinger som er relevant for sin utdannelse og bakgrunn. Ekspertene tipser om å søke jobb hos aktuelle firmaer selv om de ikke har utlyst noen stillinger. Kanskje får du napp. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
AKTIV SØKENDE: Forståelig nok vil man finne stillinger som er relevant for sin utdannelse og bakgrunn. Ekspertene tipser om å søke jobb hos aktuelle firmaer selv om de ikke har utlyst noen stillinger. Kanskje får du napp. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Er du arbeidsledig, leter etter ny jobb, men ikke finner en eneste ledig stilling som passer for deg, skal du vite at du ikke er alene om dette.

Det er frustrerende å være uten jobb til tross for at du har en god utdannelse og kanskje solid erfaring fra arbeidslivet. For mange er det viktig å finne en jobb som er relevant i forhold til sin egen bakgrunn, og da vil man ikke søke på hvilken som helst utlyste stilling.

Situasjonen kan virke håpløs, men løsningen er enklere enn du tror. Her får du hodejegernes beste tips.

Ikke vent på utlyste stillinger

Tine Martinsen, headhunter og Lead Researcher ved Cruit AS, har ett hovedråd:

Ta kontakt med relevante firmaer selv om de ikke har utlyst noen stilling.

– Veldig mange stillinger blir besatt uten at de annonseres - hverken på interne sider eller offentlig, understreker Martinsen.

Så hvordan går du frem da? Først starter du med å gjøre en grundig research for å finne de selskapene du ønsker å jobbe i.

– Sørg for at du vet at det kan være behov for din kompetanse i selskapet, kanskje har du flere kompetanseområder du ønsker å jobbe med?, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer