Husk riktig konto for skattepengene:

Tirsdag er siste frist for å endre kontonummer i skattemeldingen

Feil kontonummer kan i verste fall føre til at skattepengene dine blir forsinket.

RIKTIG KONTONUMMER? Nederst på skattemeldingen, under overskriften "Skattepenger til gode", står kontonummeret ditt i anonymisert form, det vil si at du kun ser de siste fem sifrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
RIKTIG KONTONUMMER? Nederst på skattemeldingen, under overskriften "Skattepenger til gode", står kontonummeret ditt i anonymisert form, det vil si at du kun ser de siste fem sifrene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utbetalingen av skattepengene for 2017 nærmer seg, og de første av oss vil få penger på konto 27. juni. Står det registrert et gammelt kontonummer på deg, som ikke lenger er i bruk, kan pengene derimot bli forsinket.

Er du usikker på hvilket kontonummer Skatteetaten har registrert på deg, eller vet at du har sagt opp kontoen du brukte før, er 15. mai siste frist for å endre kontonummer elektronisk.

Slik endrer du kontonummer for utbetaling av skattepenger:

  1. Gå til skatteetaten.no/endrekonto og logg inn.
  2. Etter at du har logget deg inn, klikker du på «Endre kontonummer eller utbetalingsmåte» i høyremenyen.
  3. Deretter får du en liste over kontonumre du kan velge mellom. Kontonumrene på listen har Skatteetaten fått fra banken din.

Finner du ikke kontonummeret du ønsker å benytte i oversikten, kan du ringe skatteoppkreveren i kommunen din.

Skulle du glemme å endre kontonummer innen fristen, kan du også ringe skatteoppkreveren, som normalt kan endre kontonummeret fram til ei uke før dato for skatteoppgjøret.

Fungerer ikke kontonummeret? Da kan skattepengene bli forsinket

– Alle som har byttet bank eller konto etter at de mottok skatteoppgjøret i fjor (som oftest i slutten av juni) bør være oppmerksom på hvilken konto pengene utbetales til. Det gjelder spesielt hvis du ikke har tilgang til den gamle kontoen, for eksempel hvis du har byttet bank, sier Jannicke Valbrek, leder for kundeservice i Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer