Tirsdag morgen kan du sjekke selvangivelsen

Betalte du for mye eller for lite skatt i fjor?

Blir det penger igjen, eller må du tømme kontoen? Snart får du svaret. (Slapp av, vi utleverer ikke andres fødselsnummer - selvangivelsen på bildet er en testselvangivese fra Skatteetaten, og inneholder kun fiktive opplysninger) Foto: Kim Jansson
Blir det penger igjen, eller må du tømme kontoen? Snart får du svaret. (Slapp av, vi utleverer ikke andres fødselsnummer - selvangivelsen på bildet er en testselvangivese fra Skatteetaten, og inneholder kun fiktive opplysninger) Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Selvangivelsen er nå tilgjengelig på nett

Blir det penger igjen, eller får du en ubehagelig overraskelse? Svaret er rett rundt hjørnet.

Tirsdag morgen blir nemlig selvangivelsen til landets lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende tilgjengelig på nett. Da vil du få en foreløpig beregning på om du betalte for mye eller for lite i skatt i fjor.

Slik sjekker du

Når selvangivelsen blir tilgjengelig i løpet av morgentimene tirsdag, må du først klikke deg inn Altinn.no.

Deretter må du logge deg inn, og det kan gjøres på følgende måter:

1) MinID Svært mange nordmenn er nå registrert som brukere av MinID. Hvis du er registrert som bruker, trenger du ikke pin-koder, men du må huske passordet ditt, eller opprette et nytt. Så vil du få tilsendt engangspassord til mobiltelefonen din hver gang du trenger tilgang til sidene. For å bli bruker, må du imidlertid bruke pin-kodene du har fått av Skatteetaten.

2) Buypass IDBuypass ID kan også benyttes som innlogging i Altinn. Dette er en personlig, elektronisk id, som kan benyttes for identifisering, signering og betaling. Id-en kan være lagret på et Buypass Smartkort, som spillerkortet fra Norsk Tipping, eller i en mobiltelefon. Les mer om dette på www.buypass.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer