Skatt av utleie

Tjen 30.000 kroner skatte­fritt i sommer

Korttidsutleie i sommer kan gi deg en god del kroner i lomma, og er du smart, slipper du å skatte av disse.

LØNNSOM FERIE: Ved å leie ut leilighet, hytte, bil eller båt når du ikke bruker dette selv i sommer, kan du tjene noen kroner, kanskje til og med skattefritt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LØNNSOM FERIE: Ved å leie ut leilighet, hytte, bil eller båt når du ikke bruker dette selv i sommer, kan du tjene noen kroner, kanskje til og med skattefritt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Skatteetaten tror korttidsutleiemarkedet er større enn noen gang denne sommeren.

Dette er mye på grunn av coronavirusutbruddet og reiserestriksjonene, som gjør at mange må eller vil feriere i Norge i år.

- Det ser ut til at markedet for utleie av, blant annet, hytter, campingvogner, bobiler og båter blir større enn noensinne denne sommeren, sier Ove Nyland, avdelingsleder for brukerkontakt i Skatteetaten, i en pressemelding.

- Før du leier ut bør du imidlertid kjenne til skattereglene, som er enkle å forholde seg til. I de fleste tilfellene oppstår det ikke skatteplikt før inntekten overstiger 10.000 kroner, fortsetter Nyland.

Her er skattereglene

For at du ikke skal gå på en skattesmell når du leier ut i sommer, gir vi deg oversikt over skattereglene som gjelder nå:

  • Leier du ut private gjenstander som bil, båt, campingvogn, bobil eller annet, vil leieinntektene være skattefrie så lenge de ikke overstiger 10.000 kroner. Overstiger leieinntektene dette, er inntekten skattepliktig, og du er selv ansvarlig for å ta inntekten med i skattemeldingen.
  • Dersom du leier ut hytta eller boligen du normalt bruker selv, vil utleieforholdet komme inn under reglene om korttidsutleie, så lenge det ikke strekker seg over mer enn 30 dager. Leieinntekter inntil 10.000 kroner er skattefrie. Overstiger leieinntekten denne grensen, vil 85 prosent av det beløpet som overstiger 10.000 være skattepliktig, og må dermed tas med i skattemeldingen.
  • Hvis du leier ut hytte eller bolig du normalt ikke bruker selv for en kort periode, vil dette være skattepliktig fra første krone. Dette innebærer at slik korttidsutleie, for eksempel gjennom Airbnb, er underlagt de samme skattereglene som annen mer tradisjonell langtidsutleie av eiendom.

Skattesatsene du må forholde deg til er følgende: Den skattepliktige delen av leieinntektene regnes som kapitalinntekt og beskattes med 22 prosent, ifølge satsene for 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer