Utleie i ferien

Tjen 30.000 skattefrie kroner mens du er på ferie

Ikke la hus, hytte, bil og båt stå ubrukt mens du er i utlandet denne sommeren, men husk på skattereglene.

SOMMERUTLEIE: Mens du er bortreist i sommer, kan du gjerne leie ut boligen din til noen som synes ditt hjemsted er det mest eksotiske i verden. Bare husk skattegrensen på 10.000 kroner. Et annet alternativ er å finne noen å bytte bolig med i ferien, slik som i juleklassikeren The Holiday. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
SOMMERUTLEIE: Mens du er bortreist i sommer, kan du gjerne leie ut boligen din til noen som synes ditt hjemsted er det mest eksotiske i verden. Bare husk skattegrensen på 10.000 kroner. Et annet alternativ er å finne noen å bytte bolig med i ferien, slik som i juleklassikeren The Holiday. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommerferien reiser mange av oss hjemmefra, enten for å feriere et annet sted i Norge, eller til utlandet for å oppleve noe helt annet enn det hjemlige, hverdagslige.

Det kan likevel være verdt å tenke på at noen kanskje synes ditt hjemsted er det mest eksotiske reisemålet denne sommeren, så hvorfor la hus, bil og båt stå igjen ubrukt mens du er borte?

Tjen 30.000 kroner, helt skattefritt

Med smart planlegging blir sommerferien lønnsom.

- Skal du ikke bruke huset eller hytta hele ferien, kan det være innbringende med utleie. Har du i tillegg en bil stående i garasjen, kan også denne leies ut, og det samme gjelder båten i havna, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea til Dinside.no.

Du kan da tjene inntil 30.000 kroner skattefritt mens du selv er på ferie hvis du leier ut hus, hytte og bil eller båt, som kan komme godt med på feriebudsjettet, oppsummerer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank.

En undersøkelse Ipsos har gjennomført for DNB Eiendom viser, derimot, at kun én av ti sier de kunne tenke seg å leie ut boligen når de selv ikke er hjemme. Begrunnelsen til de fleste er at de ikke ønsker at andre skal bruke tingene deres når de er borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer