Tjen på høy rente

Sett pengene dine på bok, men ikke si det til naboen.

Det er gunstige tider for småsparerne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Det er gunstige tider for småsparerne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen tar Norges Bank nok en beslutning om hvorvidt styringsrenta skal justeres igjen. Flertallet av ekspertene tror at renta vil bli uforandret frem til august hvor vi igjen vil få en ny økning. Mange skjelver i buksene med tanke på enda høyere boliglånsrenter, men har du tenkt på at det er gode tider for å spare i bank?

Det er betydelig mer penger å tjene på å ha penger stående i bank i dag enn for få år siden. Mange banker tilbyr i dag innskuddsrenter på 6,5 %, og med en ny renteøkning kan innskuddrenten øke ytterligere. Dette er gode nyheter for banksparere.

Se listen over de beste innskuddsrentene

Renter det blir penger av

La oss si du har opparbeidet deg en økonomisk buffer på 50.000 kroner, som du lar stå på en høyrentekonto. Med en innskuddrente som i dag på 6,5 % vil du ha 68.504 kroner etter fem år. Du har altså tjent 18.504 kroner. Disse pengene må du skatte av, men etter å ha trukket fra 28 prosent i skatt hvert år, sitter du likevel igjen med 12.850 kroner i fortjeneste.

Vi kan selvsagt ikke garantere at renten er like høy om fem år, men mange banker tilbyr nå fastrenteinnskudd hvor de garanterer for rentene en viss periode frem i tid. Betingelsen er som regel at du må la pengene stå urørt i samme periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer