Tjen penger - skyt en kråke

Visste du at det flyr 38 kråker rundt omkring i Norge med skuddpremie? Bladet "Jeger, hund og våpen" har satt opp dusør på kråker, og skyter du en av deres 38 ringmerkede fugler kan du tjene flere tusen kroner. Avhengig av hvilken kråke du skyter varierer skuddpremiene fra 1.000 kroner helt opp til 25.000 kroner.

Send en kråke til himmels Foto: tg
Send en kråke til himmels Foto: tg Vis mer
Publisert

- Skuddpremier for kråke har vist seg å være oppmuntrende tiltak i mange kommuner, sier John S. Opdahl i Norsk Fangstmann Forbund.

- Hovedformålet er å øke interessen for kråkejakt samtidig som man får oversikt over bestanden. Bladet "Jeger, hund og våpen" har ringmerket 38 kråker og sluppet ut disse fuglene over hele landet. Hver ring har Ringmerkningssentralens serienummer på framsiden og "Jeger hund & våpen"'s kodetall og telefonnummer gravert på innsiden. Det er foretatt bevitnet trekning om hvilken dusør som gjelder for hver ring. Er du heldig kan du skyte gullfuglen og innkassere 25.000 kroner. Følgende kråker flyr rundt med skuddpremier.

En kråke à 25.000 kroner. Seks kråker à 10.000 kroner. 30 kråker à 1.000 kroner. Gavepremie til den jeger, jaktlag eller -forening som dokumenterer flest avlivede kråker: 10.000 kroner.

Naturforvaltning

Jakt på kråke og ravn har alltid vært gjenstand for debatt blant jegere. De strides om denne åtselfuglenes røvertokter påvirker reproduksjonen av andre fugler. Tross protester fra jegerhold har Direktoratet for naturforvaltning (DN) styrket kråkenes livsvilkår ved å gi den yngletidsfredning. Jaktsesongen for kråker starter 15 juli hvert år mens du kan jage ravn fra 10. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer