Tjen penger på aksjetap

De fleste har nok opplevd hyggelige dager på Børsen i år, men hører du likevel til de uheldige, bør du lese godt etter nå!

Publisert
Sist oppdatert

Dramatisk tap

Tapt penger på aksjer eller fond? Det er selvsagt trist, men det er heldigvis mulig å minimere tapet.

For, kort fortalt: Selger du aksjene dine før nyttår, får du 28 prosent av tapet igjen på skatten. I tillegg kan du kjøpe aksjene igjen rett over nyttår. Enkelt og greit. - Du er berettiget til å trekke fra tapet i din alminnelige inntekt. For de fleste betyr det at de vil få et fradrag i skatten på 28 prosent av tapet, sier Gry Nilsen, advokat og avdelingsleder i Skattebetalerforeningen.

Forestill deg at du tidligere har kjøpt 1.000 aksjer til en verdi av 100 kroner per aksje. Aksjen har nå falt dramatisk i verdi, og er i dag verdsatt til 10 kroner per aksje.

Tapet ditt har dermed vært på 90.000 kroner. Selger du aksjene, er du altså berettiget til en reduksjon av skatten på 25.200 kroner. Det er kroner rett i lommen.

Vær forsiktig

Ifølge Gry Nilsen er det likevel en ting du må passe deg for. Det kan nemlig oppstå problemer dersom du har tro på at disse aksjene vil stige, og derfor kjøper tilbake like mange aksjer som du solgte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer