Tjen penger på kroppen din

Hår, egg, melk, kroppsdeler - selg det unna!

Tjene penger på disse? Det er mulig, om skankene dine egner seg som kroppsdelsmodell ... Foto: Colourbox
Tjene penger på disse? Det er mulig, om skankene dine egner seg som kroppsdelsmodell ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig varierende hvor mye donorene leverer. Noen leverer kun en kort stund, mens andre igjen har gitt opp i 100 liter, forteller Nelly Bakken og Reidun Korsbakk ved morsmelksentralen på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Å produsere og selge morsmelk er en måte å tjene penger på kroppen din på, selv om de fleste kanskje ikke gjør det for pengenes skyld.

Antall donorer eller givere av morsmelk, varierer. Noen ganger kan sykehusene ha nok givere og nok morsmelk, og må dermed takke nei til nye donorer. Andre ganger er behovet slik at sykehuset søker etter nye donorer.

- Antallet varierer veldig, fra 7-8 til 15 stykker, det går litt opp og ned. Det er også variasjon i hvor stort behovet på sykehuset er. Men akkurat nå ønsker vi flere donorer, oppfordrer Bakken og Korsbakk ved St. Olavs Hospital.

Nye donorer etterlyses i form av oppslag på barselavdeligene på sykehuset, på barselhotellet, og på alle byens helsestasjoner.

Morsmelk

Morsmelk er til uvurderlig hjelp for for tidlig fødte og syke barn. Mange sykehus tar imot morsmelk fra mødre som har mer morsmelk enn deres eget barn trenger, og formidler dette til sårt trengende barn på sykehuset. Du kan registrere deg som giver av morsmelk, og etter noen blodprøver, kan du levere melken din på nærmeste morsmelksentral.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer