Tjener 100.000 på gjesterommet

Selv om hun bare leier ut 200 døgn i året gjennom Airbnb.

Ingvild Moen tjener gode penger på å leie ut gjesterommet sitt gjennom Airbnb. 100.000 kroner har hun inkassert i løpet av det siste året. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Ingvild Moen tjener gode penger på å leie ut gjesterommet sitt gjennom Airbnb. 100.000 kroner har hun inkassert i løpet av det siste året. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par år siden kjøpte Ingvild Moen en leilighet som var litt i dyreste laget. Hun fikk innvilget lån av banken, men synes at hverdagsøkonomien ble trangere enn hun ønsket. For å spe på inntektene bestemte hun seg for å leie ut gjesterommet i den 70 kvm store leiligheten på Grønland i Oslo.

Ingvild synes riktignok at det er deilig å ha leiligheten for seg selv innimellom også. Løsningen ble derfor å leie ut på døgnbasis gjennom nettjenesten Airbnb.

I fjor tjente hun 100.000 kroner skattefritt på det.

Si nei når banken spør: Feil svar koster deg over 500.000 kroner

Fordeler og ulemper

Ingvild forteller at det er både fordeler og ulemper med å åpne hjemmet for nye fremmede hver uke. I fjor hadde hun gjester i om lag 200 av årets netter. Noen ganger mens hun selv var bortreist, men stort sett har hun vært hjemme og «tatt seg av gjestene».

– De fleste gjestene blir i 3-4 dager, og jeg har etter hvert satt én uke som maksgrense for opphold. Jeg hadde en gjest boende i 14 dager, men det ble litt i lengste laget. Gjestene blir mer komfortable og tar seg mer til rette når oppholdet varer over lengre tid, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.