Tjener 100.000 på gjesterommet

Selv om hun bare leier ut 200 døgn i året gjennom Airbnb.

Ingvild Moen tjener gode penger på å leie ut gjesterommet sitt gjennom Airbnb. 100.000 kroner har hun inkassert i løpet av det siste året. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Ingvild Moen tjener gode penger på å leie ut gjesterommet sitt gjennom Airbnb. 100.000 kroner har hun inkassert i løpet av det siste året. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par år siden kjøpte Ingvild Moen en leilighet som var litt i dyreste laget. Hun fikk innvilget lån av banken, men synes at hverdagsøkonomien ble trangere enn hun ønsket. For å spe på inntektene bestemte hun seg for å leie ut gjesterommet i den 70 kvm store leiligheten på Grønland i Oslo.

Ingvild synes riktignok at det er deilig å ha leiligheten for seg selv innimellom også. Løsningen ble derfor å leie ut på døgnbasis gjennom nettjenesten Airbnb.

I fjor tjente hun 100.000 kroner skattefritt på det.

Si nei når banken spør: Feil svar koster deg over 500.000 kroner

Fordeler og ulemper

Ingvild forteller at det er både fordeler og ulemper med å åpne hjemmet for nye fremmede hver uke. I fjor hadde hun gjester i om lag 200 av årets netter. Noen ganger mens hun selv var bortreist, men stort sett har hun vært hjemme og «tatt seg av gjestene».

– De fleste gjestene blir i 3-4 dager, og jeg har etter hvert satt én uke som maksgrense for opphold. Jeg hadde en gjest boende i 14 dager, men det ble litt i lengste laget. Gjestene blir mer komfortable og tar seg mer til rette når oppholdet varer over lengre tid, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer