Tjener Ola eller Kari mest?

Er det likelønn i Norge? Vi har sjekket.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi fikk prøvetallene for skattelistene var det ett søkekriterium vi spesielt håpet på.

Vi ønsket oss å kunne skille mellom mannlige og kvinnelige skatteytere, slik at vi kan få se - hvem tjener mest, hvem eier mest - og hvem bidrar mest til fellesskapet?

Sjekk skattelistene: DinSides skattesøk

Ola vs Kari

I mangel av muligheten til å sortere dataene etter kjønn, har vi for eksempelets skyld valgt de to norskeste av norske navn: Ola og Kari og satt dem opp til duell: Hvem tjener mest?

Tallenes tale er klar:

Ola har en snittformue på 561.216 kroner, snittlønnen er 272.896 kroner og han skattet i snitt 97.744 kroner.

Kari er ikke blakk, men hun ligger langt under: Hun har en snittformue på 321.703 kroner, tjener 195.703 kroner i snitt, og skattet 62.337 kroner.

Ola har 240.000 mer i lignbar formue, har en skattbar inntekt som ligger 80.000 over Karis, og bidrar med 35.000 kroner mer i statskassen.

Totalt sett fikk vi 9.058 treff på Ola. Sammenligningsgrunnlaget var litt større når det gjalt Kari. Her fikk vi 33.306 treff. (Merk at i disse søkene vil alle navn som inneholder "ola" eller "kari" - komme opp.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer