Tjener rått på 200-kronersgrensen

Den utskjelte 200-kronersgrensen er god butikk for norsk netthandel. Men mange vil ha den fjernet.

Grensen på 200 kroner gjør at mange handler i norske nettbutikker i stedet for utenlandske.  Foto: Colourbox/Per Ervland
Grensen på 200 kroner gjør at mange handler i norske nettbutikker i stedet for utenlandske. Foto: Colourbox/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten åtte av ti nordmenn som handler på nett velger å handle i norske butikker, viser en fersk undersøkelse utført av Opinion for nettbutikken MPX.no. Undersøkelsen er den største gjennomgangen av nordmenns netthandel-vaner noensinne.

De strenge og kompliserte tollreglene for innførsel av varer må nok ta stor del av æren for at mange forbrukere velger å handle fra norske nettbutikker. Blant annet sørger den svært utskjelte 200-kronersgrensen for at de fleste varer fra utlandet med en pris på mer enn en 200-lapp, ilegges norsk merverdiavgift.

Les også: Dobbel pris på netthandel

- Fullstendig meningsløst

Ola Gaute Aas Askheim, administrerende direktør i Opinion, mener det ikke er noen tvil om at forbrukere velger norske nettbutikker på grunn av tollreglene.

- Jeg tror det er avgjørende for mange. Bekvemmelighet og enkelhelt er de største drivkreftene til å handle på nett, og når det plutselig ikke er så enkelt likevel, blir det nok en stor terskel for folk, sier Askheim til DinSide.

Han er sikker på at flere ville handlet i utenlandske nettbutikker, om det ikke var for den mye omtalte grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer