Tjukk og trøtt

Barn som sover mindre enn seks timer per natt, har større risiko for overvekt.

Publisert
Sist oppdatert

Australske forskere har studert søvnmønstret til 240 barn. Dette gjorde de for å finne ut hvorvidt søvnvaner påvirker barnas vekt. Resultatet viste at for lite søvn kan gjøre barn tjukkere.

- Grunnen til forbindelsen ser ut til å være at hormonutskillelsen blir forstyrret når du ikke sover nok. Når du ikke sover godt, er det deler av hjernen som ikke fungerer riktig, sier forskningsleder Sarah Blunden.

Blunden jobber ved University of South Australia ifølge The Australian.

Lite søvn påvirker den delen av hjernen som har ansvar for hukommelse, atferd, humør og appetitt. Det fører blant annet til at du spiser mer enn vanlig.

Økt appetitt og mindre søvn kommer i tillegg til andre faktorer, som at barn ser mer på TV og spiller dataspill til sent på kveld. Blunden sier at det derfor oppstår en sammenheng mellom søvn og overvekt.

Blant barna i studien, var det tre som sov mindre enn seks timer per natt. Alle disse var overvektige. Men tallene er såpass små at det trengs mer forskning for å bekrefte resultatene.

Studien blir presentert ved en konferanse hos American Professional Sleep Society neste måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer