Tjukkasene slår tilbake

Slankekurer og kroppsfiksering gjør at overvektige føler seg mobbet. Nå slår tjukkasene tilbake mot slankehysteriet.

Publisert
Sist oppdatert

Kostholdstips, slanketips og treningstips er i skuddet som aldri før. Samtidig øker livvidden sakte men sikkert i de aller fleste vestlige land. Overvekt og fedme regnes nå som en av de største truslene mot vår helse.

Men risikoen for sykdommer er bare en av grunnene til at det er slett ikke er så moro å være overvektig. Mange overvektige mennesker føler seg direkte mobbet av omgivelsene og sliter med å opprettholde et positivt selvbilde. Depresjoner og isolasjon kan bli en belastning som kommer i tillegg til de helsemessige konsekvensene av vekten.

Fettets frigjøringsbevegelseDen amerikanske interesseorganisasjonen National Association to Advance Fat Acceptance (NAAFA) slår nå tilbake mot det de mener er et uakseptabelt press på fete mennesker. Nylig holdt organisasjonen en stor konferanse for å drøfte politiske og sosiale utfordringer for det de kaller "fettets frigjøringsbevegelse"

- Vi lever midt i en heksejakt hvor fete mennsker er heksene. Og det er blitt betydelig verre over de siste årene på grunn av propagandaen om at fedme, et naturlig menneskelig karaktertrekk, på en måte er en form for sykdom, sier Marilyn Wann som er medlem av NAAFA til nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer