Tjukke motiveres av penger

Det er lettere å gå ned i vekt dersom man får betalt for det, viser ny studie.

Belønninger, i form av premier eller penger, virker motiverende for de som ønsker å ta av seg noen kilo. Foto: Colourbox
Belønninger, i form av premier eller penger, virker motiverende for de som ønsker å ta av seg noen kilo. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er lettere å gå ned i vekt når det er pengepremier inni bildet, det konkluderer amerikanske forskere med ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Studien viser at slankekurs som belønner sine deltakere med penger, og som underveis påminner dem om hvor mye penger de vil tape dersom de mislykkes, fungerer bedre enn de mer tradisjonelle kursene hvor belønningen kun kommer i form av deltakerens vektreduksjon.

Slik slanket jeg mannen min

Lokkes av penger

Det hele startet med at Dr. Kevin Volpp, ved University of Pennsylvania School of Medicine, ønsket å finne en effektiv måte å hjelpe overvektige på. Han mener mange slankekurs mislykkes fordi deltakerne blir bedt om å ofre noe som de ikke ser lønnsomheten av før mye senere.

- Vi ønsket å lage et system hvor de ble belønnet mens de holder på, sier Volpp til Reuters.

Han står bak studien som er publisert i Journal of the American Medical Association.

Les også: Feit av fedme-gen

Volpp og hans kolleger delte de 57 overvektige, men ellers sunne, forsøkspersonene i tre grupper. Alle deltakernes mål var å ta av seg 7,26 kilo i løpet av fire måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer