To banker har andre regler

Nordmenn vil spare mer, men ikke alle bankene er medlem av sikringsfondet.

Handelsbanken er en av bankene som ikke er medlem av det norske banksikringsfondet. Foto: Colourbox.com
Handelsbanken er en av bankene som ikke er medlem av det norske banksikringsfondet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er i sparemodus. De fleste av oss sparer kanskje beskjedne beløp, men det kan være greit å vite hvor mye du får tilbake dersom banken skulle falle over ende.

I forrige uke ble Skandiabanken filialmedlem av bankenes sikringsfond. Dermed er det nå bare to unntak blant bankene med virksomhet i Norge.

Den internasjonale finanskrisen har skapt behov hos norske bankkunder for klar informasjon om hvor sikre innskuddene deres er i norske banker. For alle norske banker er svaret at inntil to millioner kroner per kunde per bank er sikret gjennom Bankenes sikringsfond (BSF).

Her får du mest ut av sparepengene

To unntak

  • Handelsbanken: Innskudd i Handelsbanken er i dag bare sikret gjennom den svenske sikringsordningen, som sikrer innskytere for inntil 500.000 SEK.
  • BNP Paribas: Innskytere i franske BNP Paribas er sikret med 70.000 euro (i overkant av 600.000 kroner) gjennom det franske sikringsfondet.

Les også: Han overførte pengene i siste sekund!

Sikret med to millioner

Gjennom Bankenes sikringsfond er den enkelte kunde etter loven dekket for sine innskudd i banker som er gitt konsesjon av norske myndigheter, med inntil to millioner kroner. Denne grensen gjelder selv om kunden har flere konti i samme bank. Har kunden innskudd i flere banker, gjelder grensen på to millioner for hver av bankene. Hvorvidt innskyteren er en privatperson eller en juridisk person er uten betydning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.