Test av barneforsikring 2021

To barneforsikringer får sekser

Norsk Familieøkonomi presenterer sin årlige barneforsikringstest, og to av ni selskap får toppscore.

FORSIKRINGSTIÅRET: Bildene over viser noe av det som har preget oss mellom 2010 og 2020, ifølge forsikringsselskapene. Video: NTB / NRK / Embla Hjort-Larsen. Foto: Rune M. Nesheim / Øystein Bergrud Fossum / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Resultatene fra årets undersøkelse er oppløftende. Selskapenes ønske og evne til forbedring viser godt igjen, sier kommunikasjonsrådgiver Karlin Moen i Norsk Familieøkonomi i forbindelse med framleggingen av barneforsikringstesten 2021.

Ifølge testen får både If og Storebrand terningkast seks, og det er det flere grunner til:

- Deres barneforsikringsprodukter inneholder de viktigste dekningene, høye forsikringssummer og, ikke minst, det lille ekstra som skal til for å skille seg ut i mengden, oppsummerer Moen.

Hele testen finnes på Norsk Familieøkonomis nettside (krever innlogging)

Disse terningkastene får barneforsikringene

Moen forklarer at terningkastene deres reflekterer en avveining mellom både hvor godt barneforsikringsproduktet er isolert sett og sammenliknet med de øvrige selskapene i undersøkelsen.

Selskapenes terningkast i barneforsikringstesten 2021 er følgende:

 • If = 6
 • Storebrand = 6
 • Frende = 5
 • Danica/Codan = 5
 • Fremtind = 5
 • Tryg = 4
 • Gjensidige = 4
 • Landkreditt Forsikring = 4

Nederst i saken kan du lese mer om hvordan Norsk Familieøkonomi vurderer barneforsikringene i testen sin

SYDEN: Europeiske Reiseforsikring advarer mot å reise til røde land - det kan nemlig koste deg dyrt. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

To selskap får toppscore

Dinside har trukket fram de tre forsikringsselskapene som utmerker seg i årets undersøkelse.

I begrunnelsen av Ifs Super barneforsikring står det at til tross for at denne er blant de dyreste testen, har selskapet forbedret forsikringsproduktet sitt sammenliknet med i fjor. Den viktigste endringen er innføring regulering av uførepensjon under utbetaling fra 2021, og tillegget av utvidet hjelpestønad på 912.500 kroner, eller inntil 182.500 kroner per år i maks fem år. If skiller seg også ut ved at barneforsikringen gir dobbel erstatning ved invaliditetsgrad over 50 prosent og har den høyeste uførekapitalen, som kommer til utbetaling ved 40 prosent varig uføregrad.

- Vi jobber hver dag for å kunne tilby den beste barneforsikringen på markedet, så det å få en anerkjennelse som dette, er utrolig gledelig, sier Malin Kvamme Diesen, produktsjef for barneforsikring i If.

- Vår barneforsikring har barnet i fokus, både på kort og lang sikt. Den tar hensyn til at uventede sykdommer kommer i alle former, og er tilpasset til hvordan barnet faktisk må behandles. Samtidig har vi de høyeste og mest omfattende erstatningene på lang sikt, slik at vi kan ta vare på barnet også som voksen, sier Kvamme Diesen videre.

Fjorårets vinner Storebrand forsvarer plasseringen sin i år også. Storebrands Barneforsikring Ekstra har fremdeles mange gode dekninger og høye forsikringssummer i sammenlikning med øvrige barneforsikringsprodukter, blant annet er forsikringssummen i forbindelse med medisinsk invaliditet testens høyeste på 30 G, utvalgte sykdommer er blant de tre høyeste på 4 G og uførepensjonen er på 1 G. Samtidig plasseres Storebrand midt på treet prismessig, og har dermed et godt forhold mellom pris og vilkår. I fjor ble Storebrand applaudert for å være først ute med vilkårsfestet indeksregulering av uførepensjon under utbetaling.

- Vi er svært fornøyde med nok en gang å få terningkast seks og toppe listen over barneforsikringer. Stadig flere velger å forsikre barna sine, og da er det viktig for oss å kunne tilby en solid forsikringsløsning som gir trygghet for framtida, sier personmarkedsdirektør Heidi Skaaret i Storebrand til Dinside.

- Barneforsikringen vår har en konkurransedyktig pris, og vi har forbedret den ytterligere ved å få inn videokonsultasjon med psykolog for barn som har fylt 14 år uten å øke prisen, legger hun til.

Nykommer på bunn

Det er første gang Landkreditt er med i Norsk Familieøkonomis barneforsikringstest i år, og de får dessverre ikke noen brakdebut.

I begrunnelsen for firer-terningen heter det at Landkreditt Forsikrings Barneforsikring mangler flere dekninger for å kunne konkurrere i toppen. Som det eneste selskapet i testen inkluderes ikke uførepensjon, som er en av de viktigste dekningene for å sikre at barnet får muligheten til å være økonomisk selvstendig til tross for alvorlig sykdom eller skade. Medisinsk invaliditet som følge av sykdom dekkes heller ikke, og Landkreditt har lavest antall utvalgte sykdommer. Forsikringssum for utvidet hjelpestønad er også den laveste blant produktene i undersøkelsen, mens forsikringssummen for utvalgte sykdommer, derimot, er den høyeste i testen med 4,5 G. Landkreditts Barneforsikring er testens billigste, og det skiller over tusen kroner mellom de og testens nest billigste produkt fra Danica. Konklusjonen er derfor at Landkreditts Barneforsikring har et godt forhold mellom pris og vilkår, selv om det ikke når helt opp i år.

- Vi mener vi har en god, fornuftig pris på barneforsikringen vår, samt at innholdet i forsikringen passer behovene de aller fleste har. Slik gjør vi barneforsikring tilgjengelig for flere, ikke minst for storfamilier, hvor det fort kan bli kostbart, sier produktsjef Pål Borge-Eikli i Landkreditt Forsikring til Dinside.

- Grunnen til at vi har prioritert en høy engangsuførekapital er å gi de som blir uføre som unge en god start på voksenlivet, da de trenger penger til eksempelvis egenkapital ved boligkjøp eller liknende, fortsetter han.

EIERS ANSVAR: Boligskader som skyldes manglende vedlikehold, dekkes ikke av forsikringen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Slik er barneforsikringene vurdert

Barneforsikringene er vurdert etter et sett med ulike kriterier basert på hva de dekker vedrørende:

 • Uførepensjon og -kapital: Det aller viktigste elementet i en barneforsikring er dekning ved uførhet. Uføredekningene gir ekstra økonomisk trygghet dersom barnet i forsikringstiden blir så syk eller skadet at hen blir ute av stand til å tilegne seg arbeidsinntekt etter fylte 18 år. Den beste barneforsikringen inneholder både uførepensjon og uførekapital.
 • Medisinsk invaliditet: Dette fastsettes på grunnlag av livskvalitet, ikke barnets evne til å kunne arbeide, og gir rett til en engangsutbetaling basert på invaliditetsgrad. Invaliditetsgrad fastsettes av lege eller spesialist i henhold til Helse- og sosialdepartementets invaliditetstabell.
 • Utvalgte sykdommer: Erstatning for utvalgte sykdommer er blant de største utbetalingene under barneforsikring. Dette er en engangssum som kommer til utbetaling dersom barnet diagnostiseres med en av de utvalgte sykdommene forsikringsselskapet definerer i avtalen. Erstatningen tilfaller forsikringstaker dersom barnet er under 18 år, og kan være et godt bidrag til foreldre i vanskelig tid.
 • Pris og administrasjonsgebyr: Forsikring er en av de største faste utgiftene de flest av oss har, og pris spiller derfor en viktig rolle. Men, du kan ikke kun se på forsikringspremien isolert - or å sikre at du ikke betaler for mye for forsikringen, handler det om å vurdere forholdet mellom pris og vilkår, samt egne behov og livssituasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer