Beste barneforsikring

To barneforsikringer får terningkast 6

Ny test viser jevnt over gode resultater, men to forsikringsselskaper får best i test.

NÅR ULYKKEN ER UTE: Barneforsikring gir, blant annet, foreldre rett til en rekke ulike erstatninger dersom uventede sykdommer eller ulykker rammer. Det er greit at barnet er forsikret når han eller hun setter utfor i slalåmbakken i vinter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NÅR ULYKKEN ER UTE: Barneforsikring gir, blant annet, foreldre rett til en rekke ulike erstatninger dersom uventede sykdommer eller ulykker rammer. Det er greit at barnet er forsikret når han eller hun setter utfor i slalåmbakken i vinter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk Familieøkonomi har kåret de beste og mindre gode barneforsikringene.

Når de vurderer barneforsikringene, legger de til grunn at selskapene bør tilby forsikringsprodukter som først og fremst sørger for at barnets fremtid er sikret. Barnets evne til å være økonomisk selvstendig, til tross for sykdom eller skade vektlegges derfor tungt i testen.

Hvordan de ulike forsikringsselskap prioriterer, varierer mye, og dette kan gjøre sammenligningen vanskeligere, ifølge Norsk Familieøkonomi. Derfor legger de fram eksempler på hvordan de ulike dekningene kan komme til utbetaling, og vurderer hvert selskap for seg til slutt.

To får sekser

Først og fremst, her er terningkastene de ulike barneforsikringene har fått:

Som du ser, er det flest forsikringsselskap som får fem på terningen, mens to får seks og to får fire. Testen viser, blant annet, at:

  • Forsikringssummen som utbetales ved utvalgte sykdommer skiller med 96.500 kroner.
  • Summen for dagpenger skiller 600 kroner dagen mellom forsikringsselskapene, men her er det også forskjell på når dagpengene utbetales.

Flere spesifikke testresultater finner du lengre ned i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer