Digitale betalingsløsninger

To betalingsnyheter for framtiden

Digitale sentralbankpenger og realtidsbetalinger er noe vi som forbrukere kanskje kan benytte oss av snart. Men hva betyr dette for oss?

NYTT PÅ NYTT: Kontaktløs betaling har vi blitt godt kjente med under pandemien, men snart kommer realtidsbetalingene. Foto: NTB
NYTT PÅ NYTT: Kontaktløs betaling har vi blitt godt kjente med under pandemien, men snart kommer realtidsbetalingene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Banks arbeid med digitale sentralbankpenger var noe visesentralbanksjef Ida Wolden Bache snakket for under Finans Norges årlige Betalingsformidlingskonferanse nylig.

I tillegg signaliserte Norges Bank at de er ett steg nærmere deltakelse i et felles europeisk system for realtidsbetalinger.

Hva betyr dette for oss forbrukere?

Penger på konto innen sekunder

Visesentralbanksjefen varslet at Norges Bank har besluttet at de skal forhandle med Den europeiske sentralbanken om norsk deltakelse i et felles system for realtidsbetalinger (TIPS), skriver Finans Norge.

Slike realtidsbetalinger sikrer at mottaker får pengene direkte på konto kun sekunder etter at betalingen har skjedd.

Finans Norge er på sin side svært opptatt av at det må være et sikkert og effektivt betalingssystem i Norge, og at infrastrukturen også i framtiden må ha god støtte for realtidsbetalinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer