Spare penger på billig mathandel

To enkle grep sparte denne familien for 1000 kroner på én uke

Liten innsats kan gi stor gevinst.

GJENNOMSNITTSFAMILIEN: En familie på fire, den såkalte «norske kjernefamilien», bruker rundt 8.560 kroner i måneden på mat, ifølge Sifos referansebudsjett. Men, hvor mye er det mulig å presse ned budsjettet? (Fra venstre) Morten, Ragnhild-Marie, Anne-Martha og Arne-Kristoffer har vært med i et prosjekt med Dinside, for å finne ut hvor mye de kunne kutte matutgiftene. Foto: Eilin Lindvoll.
GJENNOMSNITTSFAMILIEN: En familie på fire, den såkalte «norske kjernefamilien», bruker rundt 8.560 kroner i måneden på mat, ifølge Sifos referansebudsjett. Men, hvor mye er det mulig å presse ned budsjettet? (Fra venstre) Morten, Ragnhild-Marie, Anne-Martha og Arne-Kristoffer har vært med i et prosjekt med Dinside, for å finne ut hvor mye de kunne kutte matutgiftene. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sushi, sushi, sushi, roper Arne-Kristoffer og Ragnhild-Marie i kor. Dinside har akkurat spurt dem hva som er deres favorittmiddag, og det er ikke tvil om svaret.

Det er en høstmørk og kald mandags kveld i november og vi er hjemme hos en familie på fire bosatt på Torshov i Oslo, bestående av far Morten Berland (37) og mor Anne-Martha Øygarden (33), samt barna Arne-Kristoffer (8) og Ragnhild-Marie (4).

Familien har sagt seg villig til å være med i et prosjekt i regi av Dinside, hvor målet er å redusere summen de bruker på mat i løpet av ei uke, og forhåpentligvis gi dem noen sparevaner videre for måneden og året også.

- Vi er som regel på matbutikken hver dag, til og med på søndager. Det er kun to minutter til Rema hjemmefra, så da er det fort gjort å stikke nedom og kjøpe noe vi har glemt. Og ofte kommer vi ut med nye tannbørster eller annet vi ikke trenger i tillegg, erkjenner Anne-Martha.

- Planlegging er nøkkelen

Det er ikke familien alene om. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Sentio for BN Bank, planlegger 60 prosent middagen når de faktisk er i butikken, og 40 prosent handler hver eller annenhver dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer