To får stryk

Det kan være farligere å gå med et dårlig produkt, enn uten, ifølge refleksekspert.

Reflexconsult har testet åtte refleksvester for jogging og fritidsbruk. Testens vinnerer er vesten fra Biltema, lengst til venstre på bildet. Foto: Per Ervland
Reflexconsult har testet åtte refleksvester for jogging og fritidsbruk. Testens vinnerer er vesten fra Biltema, lengst til venstre på bildet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reflexconsult, som blant annet driver med sertifisering, testing og kvalitetskontroll av refleksprodukter, har testet refleksvester for jogge- og fritidsbruk. Av åtte testede vester er det to som faller igjennom alle krav, og spesielt én som utmerker seg som testens dårligste.

- Det er i særklasse vesten fra MX-Sport som skiller seg ut som testens verste, sier Stig A. Schibbye i Reflexconsult til DinSide.

- Det er faktisk tilfeller hvor det er farligere å gå med noe som er dårlig, enn med ingenting, sier Stig A. Schibbye. Dette er fordi sjansen for å bli sett er liten, men man tror at man blir sett. Så hvis man endrer adferd på grunn av at man bruker produktet, kan det være livsfarlig, forklarer han.

Gangfelt gir fotgjengere falsk trygghet

Disse er testet

Reflexconsult har testet åtte refleksvester for jogge- og fritidsbruk, kjøpt hos store kjedebutikker og sportsbutikker i Norge: Clas Ohlson, Sportshuset, Biltema, G-sport, Intersport, Smartclub, Coop OBS og MX-Sport.

Vestene som selges i Norge skal etter norsk lov være CE-merket. Dette betyr at de skal være typegodkjent av EU og testet etter visse kriterier. Det stilles krav til blant annet refleksjonsverdier, farge og luminans (fargen på tekstilet som skal synes under forhold når refleksen ikke virker), mengden refleks på vesten og hvordan refleksen er plassert, samt merking av hvilken standard produktet er godkjent etter. I tillegg skal det følge med bruksanvisning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer