To fluer i én smekk

Slik gir du henne god samvittighet - og en pen gave - på en og samme gang.

Publisert
Sist oppdatert

Gi bort god samvittighet

- Hva ønsker du deg til jul? Noen vil ha iPod, andre diamanter eller en opplevelsesreise, mens noen vil helst bare ha snille barn, god samvittighet og verdensfred. Mens noe blir for dyrt, blir andre ting rett og slett umulig å gjennomføre. Spesielt når det viser seg at de som ønsker seg snille barn og penger til jordskjelvofrene i Pakistan blir ørlite granne snurt allikevel når det ikke ligger særlig mye mer enn en konvolutt med en giro under treet.

Julegaver

Er det virkelig tanken som teller? (Avsluttet)
Ja(56%) 176
Nei(34%) 105
Vet ikke(10%) 32
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er her vi kommer inn. For hvorfor ikke kjøpe en gave som gir dobbel glede? Ikke bare god samvittighet-glede, men noe som faktisk kan brukes, der (ihvertfall deler av) prislappen går til en god sak?

Trykk her for å se noen av de aller snilleste julegavene som kan pakkes inn og legges under treet.

Skattefradrag for støtte

Et annet alternativ er selvfølgelig å donere penger til en god sak, men gjøre litt ut av innpakningen. Et fadderbarn? Kjøp noen miniatyrleker, eller en liten dukke og pakk inn i en morsom eske. Støtter du Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke? Fyll en eske med sjokoladehjerter. Bruk fantasien.

For én ting er sikkert. Selv om de fleste er skjønt enige om at det blir for mye gaver i julen, og at andre ofte trenger de mer enn oss - så føles det litt stusselig å ikke få pakke opp noen ting.

- Og for orden skyld: Bestemmer du deg for å støtte en frivillig organisasjon i stedet for å gi julegaver (eller i stedet for å gi de aller dyreste julegavene) bør du overføre direkte. Er din foretrukne organisasjon godkjent, får du nemlig skattefradrag for dette. Så da kan du egentlig gi litt ekstra...

Skattefradrag for nødhjelp og god samvittighet.

Trykk her for å se julegavene som kommer flere enn mottakeren til gode.

Vet du om noen flere ideelle organisasjoner som selger fine julegaver? Eller synes du det er litt på kanten - hva skjedde med "det er tanken som teller"? Si din mening i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer