To kilo mynter for 17 kroner

KRONEKRØLL: EU-landene som har gått over til euro har fått et problem: Hva skal de gjøre med sin gamle valuta? Nå selges myntene billig.

Publisert
Sist oppdatert

Etter innføringen av euro satt den spanske nasjonalbanken igjen med tonnevis av gyldne, men akk så ubrukelige pesetas. Det krevde utradisjonelle tiltak, og resultatet ble at de gamle pesetas-myntene ble lagt ut for salg.

Prisen vil antagelig variere etter hvor mye du kjøper, men 2 kilo med mynter har blitt solgt for snaue 2 euro. Med dagens valutakurs tilsvarer det 17 norske kroner.

Skipspropeller

Det børsnoterte finske selskapet Wärtsilä har allerede kjøpt 2.500 tonn med pesetasmynter for 2 euro per kilo. Myntene smelter de om til skipspropeller.

- Kvaliteten på myntene er meget god, bekrefter konsernsjef Jari Zalo til NRK Hordaland. - Vi fikk myntene til en god pris. Vi bruker jo mye skrapmetall i vår produksjon, så dette er egentlig bare resirkulering.

Nye muligheter

Hva ville du gjort?

(Avsluttet)
Lekt Onkel Skrue(43%) 405
Lurt gatemusikanter(33%) 313
Spilt monopol med ekte penger(24%) 224
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi aner her nye muligheter for myntsamlere, eller andre som har lyst til å leke med klingende mynt. Kjøper du store kvanta kan du jo for eksempel:

  • Spille monopol med ekte mynter

  • Lure gatemusikanter

  • Lage din egen pengebinge i badekaret og leke Onkel Skrue.

Kilde: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer