To milliarder kroner mindre verdt

Pensjonsfondet vårt har gått ned i verdi.

Verdien av oljefondet har gått ned med 1,7 prosent hvilket tilsvarer utrolige to miliarder kroner.
Verdien av oljefondet har gått ned med 1,7 prosent hvilket tilsvarer utrolige to miliarder kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendelene i Statens pensjonsfond - Norge hadde ved utgangen av første halvår 2008 en verdi på totalt 115,6 milliarder kroner. Dette var to milliarder, eller 1,7 prosent, mindre enn ved årsskiftet. Dette melder Statistisk sentralbyrå.

Reduksjonen var størst i verdien av beholdningen av aksjer, andeler og grunnfondsbevis, som gikk ned med 2,8 milliarder, eller 3,9 prosent. Verdien av porteføljen av obligasjoner gikk ned med litt over en halv milliard, tilsvarende 1,3 prosent. Verdien av bankinnskuddene og verdien av beholdningene med sertifikater økte med henholdsvis 2,4 milliarder og nesten 340 millioner, mens verdien av beholdningen av andre fordringer hittil i år har gått ned med drøyt 1,4 milliarder kroner i forhold til inngangen til 2008.

Har du ikke råd til å handle hos Louis Vuitton? Ikke vær lei deg, du eier faktisk sjappa

Pensjonsfondets portefølje

Plasseringer i enheter hjemmehørende i de andre nordiske landene sto for 19,6 milliarder, eller 17 prosent av de totale eiendelene. Porteføljen av aksjer, andeler og grunnfondsbevis hadde ved utgangen av 1. halvår 2008 en verdi på 67,3 milliarder kroner. Porteføljen var fordelt på statlige og private ikke-finansielle foretak, livsforsikringsselskaper, forretningsbanker og utlandet.

Porteføljen av obligasjoner hadde en verdi på 41,2 milliarder kroner ved utgangen av første halvår 2008. Porteføljen fordelte seg på stats- og trygdeforvaltningen, forretningsbanker, sparebanker, private kredittforetak, livsforsikringsselskaper, finansielle holdingselskaper, offentlige og private ikke-finansielle foretak, samt utlandet.

Beholdningene av bankinnskudd, sertifikater og andre fordringer hadde en samlet verdi på sju milliarder ved utgangen av første halvår 2008.

Regn ut pensjonen din med DinSides pensjonskalkulator

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer