To millioner sier nei takk til reklame

Har reservert seg mot telefonsalg og adressert reklame.

RESERVERER SEG MOT TELEFONSALG: I går hadde to millioner nordmenn reservert seg mot telefonsalg. Flest er i Oslo, Akershus og Hordaland. Foto: Illustrasjon: Per Ervland
RESERVERER SEG MOT TELEFONSALG: I går hadde to millioner nordmenn reservert seg mot telefonsalg. Flest er i Oslo, Akershus og Hordaland. Foto: Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30. juli rundet antall registreringer i Reservasjonsregisteret 2 millioner forbrukere. Dette vil si at det er 2 millioner nordmenn som har sagt nei takk til telefonsalg og adressert reklame.

Ifølge Brønnøysundsregistrene, som er de som drifter registeret, har bortimot alle de registrerte reservert seg mot telefonsalg, mens over halvparten også har reservert seg mot direkte adressert reklame.

Reservasjonsregisteret: Her kan du reservere deg mot telefonsalg og uadressert reklame

I reservasjonsregisteret kan du kun reservere deg mot adressert reklame og telefonsalg. Dersom du ønsker å reservere deg mot uadressert reklame, gjør du dette hos Posten. Det er imidlertid flere enn postmannen som legger reklame i postkassen din, så i tilleg bør du klistre en lapp på postkassen med teksten "Nei takk til uadressert reklame". Det må ikke være en "offisiell" klistrelapp.

Ifølge en undersøkelse av Statens institutt for forbruksforskning, sier likevel 81 prosent at de har blitt oppringt av selgere, på tross av reservasjon i Reservasjonsregisteret.

De største fylkene

Fylkene med flest innbyggere som har reservert seg mot telefonsalg og reklame, er Oslo, Akershus og Hedmark. Kanskje ingen stor overraskelse, ettersom Oslo og Akershus er de mest folkerike fylkene i landet. I Akershus er det 238.786 som har reservert seg mot telefonselg og reklame, mens tallet er 237.936 i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer