To nye SARS-dødsfall i Kina

Kina meldte torsdag om to nye dødsfall fra den dødelige lungesykdommen SARS, samtidig med at Hongkong protesterte mot sin voksende isolasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Etter at de nye tilfellene ble registrert er antallet som har dødd av SARS i Kina kommet opp i 55, ifølge det kinesiske helsedepartementet. 1.290 mennesker er smittet av virussykdommen.

Visehelseminister Ma Xiaowei innrømmet at det kan være mange tilfeller på sykehus i Beijing som er under observasjon som også kan få diagnosen SARS.

For første gang innrømmet myndighetene at 22 mennesker er blitt smittet av sykdommen i Beijing. Hittil har de hevdet at alle tilfellene kom fra Guangdong-provinsen der epidemien trolig oppsto.

Myndighetene i Hongkong, der 28 mennesker har dødd av sykdommen, protesterte torsdag mot at Malaysia innførte restriksjoner på besøkende fra Hongkong. Også besøkende fra Canada, Vietnam og Taiwan må nå vise fram helseattester før de slipper inn i Malaysia.

Filippinene advarte torsdag sine borgere mot å reise til Hongkong og Guangdong-provinsen i det sørlige Kina.
(NTB-AFP)

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer