To regninger du vil merke

Mange frykter strømregningen i mars. I tillegg kommer årsavgiften på bil.

MÅ BETALES: Strømregningen kan muligens utsettes, men det kan ikke årsavgiften. Fakturaen kommer i posten nå. Foto: Stine Okkelmo
MÅ BETALES: Strømregningen kan muligens utsettes, men det kan ikke årsavgiften. Fakturaen kommer i posten nå. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De neste månedene kan bli økonomisk trangere enn det du hadde budsjettert med. Kulde og vannmangel har skrudd strømprisene i været, og dette betyr større utgifter de neste månedene dersom du ikke virkelig har satt boligen på sparebluss.

I tillegg kommer årsavgiften på bil som forfaller den 22. mars. Dermed kan mars bli en tøff måned for en del norske husholdninger.

>>>KALKULATOR: Finn billigste strømleverandør

2.000-3.000 mer for strøm

Det er spesielt boligeiere i Nord-Norge, i Midt-Norge og på Østlandet som vil merke det på strømregningen.

Tidspunktet for når strømregningen din forfaller, avhenger av din avtale med strømleverandøren og også av netteieren, men de fleste har enten avregning med avlesning seks ganger i året, eller de har kvartalsvise forfall basert på gjennomsnittspris.

Uansett vil de fleste av oss måtte betale en strømregning i løpet av mars eller april.

Energi Norge har estimert at strømregningen for mars og april kan bli 2.000-3.000 kroner høyere enn for samme periode i fjor. Bare for februar isolert må man regne med en økning på 700-1.000 kroner (inkludert moms) sammenlignet med januar måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer