To selskaper tatt av Kredittilsynet

- Finansselskapene har brutt god forretningsskikk.

Publisert
Sist oppdatert

Kredittilsynet bekrefter onsdag at konsesjonen til de to finansselskapene Caveo og Totalvekst ble inndratt tirsdag. Tilsynet mener selskapene har tatt for mye betalt for økonomisk rådgivning.

Nå sparer vi smart

De to selskapene mister retten til å drive finansrådgivning. De får imidlertid drive videre mens ankene behandles i Finansdepartementet eller eventuelt i domstolene.

- Vedtakene er begrunnet med at foretakenes virksomhet har vært rettet inn mot å anbefale og selge produkter med høyest mulig inntjening for foretakene, framfor å ivareta kundenes interesser. Foretakene har med sin opptreden brutt verdipapirhandellovens bestemmelser om god forretningsskikk, skriver tilsynet i en pressemelding.

Caveo har mellom 10.000 og 13.000 kunder og tilbyr økonomisk rådgivning og spareprodukter i det norske eiendomsmarkedet. Totalvekst satser på økonomisk rådgivning og spareprodukter for privatkunder. Ingen av selskapene mener å ha gjort noe galt.

I vår avdekket Kredittilsynet omfattende lovbrudd hos flere finansrådgivningsselskaper, og Glitnir Privatøkonomi måtte stenge i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer