De høye strømprisene

To strømselskaper skiller seg ut som billigst

Så mye sparer du på å skifte strømselskap.

FORSKJELLER: Strømprisene har aldri vært så høye som nå. Heldigvis er det penger å spare på å skifte strømleverandør. Foto: Lisa S./Shutterstock/NTB scanpix
FORSKJELLER: Strømprisene har aldri vært så høye som nå. Heldigvis er det penger å spare på å skifte strømleverandør. Foto: Lisa S./Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå ligger strømprisen på en rekordhøyt nivå. Selv om det er sommer, forsvinner tusenlappene fort når hele familien skal dusje, vaske- og oppvaskmaskinen går mer eller mindre kontinuerlig og varmepumpene settes på kjøling.

Samtidig er det penger å spare dersom du bytter fra den dyreste til den billigste strømleverandøren.

Dette sparer du akkurat nå

Strømmessig er Norge delt i fem ulike prissoner: Sørøst-Norge, Sørvest-Norge, Vest-Norge (Bergen) Midt-Norge og Nord-Norge. Kartet som viser hvor du hører hjemme finner du på Los.no. Her finner du også den dagsaktuelle strømprisen.

Vi brukte Forbrukerrådets Strømpris.no for å finne ut hvor mye en vanlig husholdning kan spare på å skifte leverandør akkurat nå.

Papirløst og uten tilbud

Siden mange tilbyr gratis strøm en periode før den virkelige prisen slår inn, har vi utelatt tilbudene. Vi har også krysset av for eFaktura for å unngå gebyrer ved papirfaktura.

I tillegg til strømprisen kommer nettleien. Denne er fast og knyttet til kraftselskapet i ditt distrikt. Denne kan du ikke gjøre noe med. Heller ikke med elavgiften på 16,58 øre og merverdiavgiften på 25 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer