Nye vilkår for BSU i Nordea

To uker siden: - Vi vil ikke sette ned renten. Nå gjør de det allikevel

Nordea følger etter DNB og setter ned renten på BSU-kontoen din når du fyller 34 år.

LAVERE RENTE: Nordea setter ned BSU-renten til én prosent når du fyller 34 år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LAVERE RENTE: Nordea setter ned BSU-renten til én prosent når du fyller 34 år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar skrev Dinside om at DNB setter ned renten på Boligsparing for unge (BSU) når kunden runder 34 år og ikke kan sette inn nye innskudd. Da vil renten går fra 3,2 prosent til 0,55 prosent, tilsvarende en vanlig sparekonto i banken.

Nordea og Danske bank sa at de ikke hadde planer om å gjøre det samme med rentene sine og var klare til å ta imot kundene som ville flytte pengene til dem.

Nå har, derimot, Nordea snudd og vil sette ned BSU-renten til én prosent når du fyller 34 år.

- Dette er et naturlig svar på konkurransen, sier kommunikasjons- og pressesjef Synne Ekrem.

Nå informerer Nordea alle sine BSU-kunder og renteendringene trer i kraft fra 7. mai.

Danske bank har per i dag ingen plan om å endre renten, men sier at de følger med på konkurrentene.

- Bytt til en bank med bedre rente

Rentene på BSU-kontoen din inngår i den bokførte saldoen. Fram til du er 34 år, må alt av renter og innskudd brukes på bolig, mens rentene du får etter denne alderen kan brukes til hva du vil.

Ekrem i Nordea påpeker at renten deres fortsatt er nesten dobbelt så høy som DNBs. De har ikke planer om å sette ned renten ytteligere.

Elisabeth Realfsen i Finansportalen råder deg til å flytte pengene over til en annen bank med bedre rente, men understreker at ikke alle banker tar imot nye BSU-kunder etter at de har rundet 34 år.

Per i dag finnes det ikke et verktøy som kan hjelpe deg med å finne banker som er villig til å ta inn BSU-kunder over aldersgrensen for å sette inn nye innskudd. Dette må du rett og slett kontakte de ulike bankene og spørre om selv.

På Finansportalens nettside kan du, derimot, sjekke BSU-rentene til de ulike bankene, slik at du finner det beste alternativet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer