Tobakksvarer skal ut av synsfeltet

Fra nyttår vil du ikke se tobakksvarer i norske butikker - men du kan kjøpe.

SÅ LENGE INGEN SER DET: Tobakksvarer blir ikke forbudt, men fra nyttår må de være HELT usynlige i butikken. Foto: Kim Jansson
SÅ LENGE INGEN SER DET: Tobakksvarer blir ikke forbudt, men fra nyttår må de være HELT usynlige i butikken. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt lov å kjøpe og selge det - så lenge ingen ser det. Fra nyttår må tobakksvarene gjemmes i norske kiosker og butikker. Det blir nemlig forbudt å vise kunden tobakksvarer.

1. januar 2010 blir synlig oppstilling av tobakksvarer forbudt i Norge. Forbudet mot synlig oppstilling av tobakksvarer gjelder på alle utsalgssteder hvor tobakk og/eller røykeutstyr selges.

Du vil heller ikke finne synlige sigarettpakker bak bardisken på utesteder. Forbudet inkluderer nemlig også andre utsalgssteder enn de tradisjonelle, slik som konserter, utstillinger og festivaler.

Også andre, midlertidige utsalgssteder som ikke er knyttet til lokaler, transportmidler eller lignende, må følge de nye reglene. Tobakksvarer skal heller ikke være synlige på taxfree-salg, ifølge Helsedirektoratet.

Røyk og snus blir dyrere!

Gjelder også liksom-snus

- Nå forsvinner den reklameeffekten som tobakkspakkene har hatt i butikken. Dette betyr at både snus og røyk vil bli mindre synlig i hverdagen. Vi håper det vil føre til at færre unge begynner med tobakk og at det blir lettere å slutte for de som prøver, sier Kaja Kierulf, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer