Tøffinger har røyke-gen

Så er det bevist: Det er tøft å røyke. Forskere har nå funnet ut aggressive mennesker kan ha et eget røyke-gen.

Publisert
Sist oppdatert

Personlighetstrekk og røyking har en klar sammenheng. Det mener i alle fall forskerne ved University of California.

De har undersøkt bilder med hjerneskanner som viser at genetiske disposisjoner for aggressivitet også påvirker avhengighet til nikotin. Sinte mennesker er rett og slett genetisk disponert for å røyke.

Born to smoke- Vi kaller denne reaksjonen i hjernen for et ”født til å røyke”-mønster, forteller professor Steven Potkin til CNN.

Den amerikanske professoren i psykiatri har i sin siste undersøkelse fulgt opp tråden fra tidligere forskning som antyder en sammenheng mellom personlighet og nikotinavhengighet.

Tydelige forskjellerUndersøkelsen baserte seg på intervjuer og hjerneskanning av 86 frivillige røykere og ikke-røykere. Deltakerne ble delt inn i to grupper i forhold til om de hadde rolige eller aggressive personlighetstrekk.

Alle deltakerne fikk så et nikotinplaster på kroppen før de gikk gjennom en skanning av hjernen. Og forskjellen mellom rolige og aggressive mennesker viste seg å være svært tydelig.

Trenger mer nikotin- Skanningen viste at nikotinet førte til større endringer i hjernen hos deltakerne med en aggressiv personlighet, uavhengig om de var vant til nikotin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.