Toget - barnevennlig og billig

Skal du på sommerferie i Norge? Da kan NSB være et meget rimelig alternativ. En familie på fire kan reise tur-retur Oslo-Bodø for kroner 2.460 - soveplass inkludert. Billigste flyreise for den samme familien koster 5.085 hos SAS og 5.090 kroner hos Braathens.

Publisert

Reisetiden blir riktignok adskillig lengre med tog. Dersom reisen går fra Oslo til Bodø vil du tilbringe omlag 18 timer på reisefot. Flyet bruker i underkant av to timer. Men dersom du eller dine familiemedlemmer har god tid og ikke skremmes av utsikten til timesvis på toget, kan togreisen i seg selv være en av feriens høydepunkter.

Halv pris

2.460 kroner koster altså turen i vårt eksempel for en familie på fire med to barn under 12 år med NSB. Det er under halve prisen sammenlignet med rimeligste alternativer fra SAS og Braathens. Prisen forutsetter at ett av familiemedlemmene har et NSB-kundekort og at familien velger en "grønn-rute".

Kundekortet gir 50 prosent rabatt på "grønne" avganger og 10 prosent på "hvite" avganger. Dersom ingen av dere har kundekort fra før, blir totalprisen 2.850 kroner. Dette er inkludert prisen på kundekortet, som er 380 kroner. altså fremdeles mer enn 2.000 kroner rimeligere enn med billigste fly. Kundekortet varer ett år - i motsetning til flyens sommer-tilbud som varer - ja nettopp - kun om sommeren.

Fly: dyrere og mindre fleksibelt

Til tross for flyselskapenes sommerkampanjer er det i vårt eksempel omtrent dobbelt så dyrt å fly som å reise med tog. I tillegg til dette er betingelsene adskillig mer rigide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.