Pendlere med tog

- Togpendlere må få penger tilbake ved forsinkelser

NAF mener det bør innføres en pendlergaranti som automatisk gir togpendlere en del av pengene tilbake hvis toget er forsinket.

ØNSKER GARANTI: NAF mener det bør innføres en pendlergaranti som automatisk gir togpendlere en del av pengene tilbake hvis toget er forsinket.Foto: NTB scanpix
ØNSKER GARANTI: NAF mener det bør innføres en pendlergaranti som automatisk gir togpendlere en del av pengene tilbake hvis toget er forsinket.Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når flere byer legger begrensninger på biltrafikken er det viktig at kollektivtrafikken holder mål, uttaler kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard i NAF til NRK.

NAF ønsker at norske myndigheter innfører samme ordning som finnes i Danmark. Der får registrerte pendlere automatisk penger tilbake hvis togene ikke har vært så punktlige som avtalen med myndighetene forutsetter. I Danmark betalte togselskapet DSB ut 22 millioner kroner til forsinkede passasjerer.

I Norge betalte NSB ut 1,8 millioner kroner i refusjon til passasjerer på grunn av forsinkelser.

Jernbanedirektoratets kommunikasjonssjef Svein Horrisland sier det er vurdert at den danske ordningen er for komplisert og dyr i Norge, men han tror konkurransen om å få drive togtrafikk vil presse fram bedre ordninger.

Forbrukerrådet: - Det er for vanskelig, mange gidder ikke

Thomas Iversen, fungerende leder forbrukerdialog i Forbrukerrådet, er enig i refusjonssystemet NSB har i dag, er for tungvint.

- Vi er også for at det skal være lett å få penger tilbake når det er forsinkelser, og i dag er dette for vanskelig. De reisende må gjøre en større manuell jobb - og mange gidder ikke det, sier Iversen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer