Tok for lav pris - fikk bot

Den franske internettleverandøren Wanadoo fikk nylig 90 millioner kroner i bot fra EU. Grunn? De tok for lav pris for bredbåndstilgang.

Publisert
Sist oppdatert

EUs konkurransemyndigheter slår ikke bare ned på for høye priser og monopoltilstander. De ser heller ikke blidt på prisdumping.

Dumpet


Det fikk France Telecom-eide Wanadoo, som blant annet driver internettleverandøren Freeserve i Storbritiannia, nylig erfare.

EU-kommisjonen mente nemlig at selskapet hadde dumpet bredbåndsprisene i Storbritannia og Frankrike for å skaffe seg en dominerende posisjon i markedet på bekostning av konkurrentene.


Dette er i strid med EUs konkurranseregler.

Prisdumpingen foregikk ifølge EU-kommisjonen i ett og et halvt år - fra mars 2001 til og med oktober 2002. I perioden vokste selskapet tre - sju ganger mer enn konkurrentene.

Lover mer

EUs forbrukervaktbikkje ga for et par måneder siden en enda større bot til tyske Deutsche Telekom - også det for prisdumping.

EU lover mer. Det heter i EUs rapport om saken:

"Kommisjonen kan gjennomføre tilsvarende etterforskning i andre medlemsland for å avdekke liknende forhold som Wanadoos tilfelle".

På grunn av EØS-avtalen kan også selskaper i Norge bli underlagt EU-etterforskning.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer