Tok sovemedisin - hadde sex i søvne

Sovemedisinen Stilnox har de utroligste bivirkninger.

Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Foto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sovemedisinen Stilnox lokker frem Jon Blund, men nattene er ikke blitt roligere for søvnløse australiere. Blant de rapporterte bivirkningene er matorgier og sex, maleprosjekter og bilkjøring - alt i søvne.

Det har fått myndighetene "down under" til å overveie å stramme inn restriksjonene for medisinen og plassere den i samme kategori som morfin, amfetamin og andre narkotiske legemidler, ifølge nyhetsbyrået Australian Associated Press.

Slik sover du søtt

Malte inngangsdøraEn kvinne la på seg hele 23 kilo i løpet av sju måneder mens hun tok sovemedisinen Stilnox, som tilsvarer produktene Stilnoct og Zolpidem i Norge. Årsaken til problemet ble avslørt da noen oppdaget henne foran et åpent kjøleskap mens hun fortsatt sov, skriver den australske avisa Herald Sun.

En annen kvinne våknet opp med malekosten i hånda og oppdaget at hun hadde malt inngangsdøra si, mens to australiere hevdet de hadde kjørt i søvne. 16 andre har også rapportert om unormal atferd mens de gikk i søvne.

Les mer om sovemedisiner på Lommelegen

Sanofi-Aventis som produserer sovemedisinen, er sterkt uenig i myndighetenes planer om å gjøre den vanskeligere tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer