Tollsjokk fra Tollpost etter eBay-handel

Kjøpte vare for 348 kroner, måtte betale 983 kroner ekstra.

"TYVERI!":  Finn Øivind Fevang handlet en vare for 348 kroner inkludert frakt på nett. Nå må han betale 983 kroner til Tollpost. Det liker han dårlig.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Privat
"TYVERI!": Finn Øivind Fevang handlet en vare for 348 kroner inkludert frakt på nett. Nå må han betale 983 kroner til Tollpost. Det liker han dårlig. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kjøpte den 22 år gamle studenten Finn Øivind Fevang et skateboard gjennom eBay. Brettet kostet 222 kroner, med frakt totalt 348 kroner, noe Fevang betalte med Paypal. Og etter en stund kom pakken på døren.

Men da 222 kroner er over tollgrensen, hadde pakken i mellomtiden blitt fortollet for å kreve inn moms. Og snart dukket det opp en regning fra Tollpost, som kom i tillegg til det Fevang allerede hadde betalt butikken.

Her krevde den norske transportøren følgende:

  • Moms: 87 kroner
  • Tollposts arbeid: 896 kroner
  • Totalt: 983 kroner
Disse partiene vil heve 200-kronersgrensen på netthandel

– Første tanke var selvfølgelig at det må ha skjedd en feil. Derfor tok jeg straks tok kontakt med Tollpost, forteller Fevang til DinSide.

– Da jeg fikk bekreftet giroen, tenkte jeg på hvor latterlig lurt jeg ble når jeg bestilte varen.

Ville ha forklaring

Å fortolle en vare er ikke nødvendigvis gjort i en håndvending, og Tollpost tok altså 896 kroner for jobben. Men dette er langt mer enn Posten krever. Koster varen under 1.000 kroner, som i vårt tilfelle, kan du gjøre en forenklet fortolling til bare 129 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.