Tollvesenet: - Vi belastes av klager på 350-kronersgrensa

Kunde fikk 15-doblet fraktpris, og beskjed om å vente seks til tolv måneder.

MYE Å GJØRE: Og Tollvesenet fikk enda mer å gjøre etter at 350-kronersgrensa trådte i kraft. Den skaper problemer når butikkene ikke har papirene i orden. Foto: NILS BJÅLAND / VG / NTB SCANPIX
MYE Å GJØRE: Og Tollvesenet fikk enda mer å gjøre etter at 350-kronersgrensa trådte i kraft. Den skaper problemer når butikkene ikke har papirene i orden. Foto: NILS BJÅLAND / VG / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden politikerne endra grensa for momsfri netthandel fra 200 kroner ekskludert frakt, til 350 kroner inkludert frakt, har mange nordmenn opplevd et nytt problem: Fraktselskapene gjetter seg til hva frakta koster, fordi butikkene ikke spesifiserer fraktprisen i fortollingspapirene.

Resultatet kan bli langt mer moms enn du trodde du skulle betale. Dinside har blitt kontaktet av oppsiktsvekkende mange lesere med denne problemstillingen siden vi først skrev om fenomenet i februar.

Siste eksempel ut heter Asbjørn Mikkelsen. Og han fikk ikke bare én, men to overraskelser fra FedEx.

LES OGSÅ: Nordmenn får krav om moms og gebyrer de aldri skulle trengt å betale

Mangedoblet moms

- Jeg bestilte noen varer fra et firma i USA, som valgte å dele opp forsendelsen i tre leveringer, forteller Mikkelsen til Dinside.

Prisen var 128 dollar, inkludert frakt på totalt 25 dollar. Mikkelsen antok derfor å betale rundt 250 kroner i moms, pluss eventuelle gebyrer, via FedEx. Men butikken hadde ikke fylt ut alle papirene riktig, og frakt stod ikke spesifisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer