Tollvesenet tror ikke på mer netthandel med ny grense

Men særlig mer vil de heller ikke si om grensa på 350 kroner inkludert frakt.

FORHOLDER SEG ROLIG: Tollvesenet ønsker ikke å si hva de mener om den nye momsgrensa, og tror ikke den vil ha stort å si for netthandel fra utlandet. Foto: ALL OVER PRESS
FORHOLDER SEG ROLIG: Tollvesenet ønsker ikke å si hva de mener om den nye momsgrensa, og tror ikke den vil ha stort å si for netthandel fra utlandet. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. januar 2015 er 200-kronersgrensa historie. Da blir grensa for moms- og avgiftsfri netthandel fra utenlandske nettbutikker 350 kroner inkludert frakt.

Bestiller du noe på nett før årsskiftet, gjelder de nye reglene så lenge pakken din blir tollbehandlet i 2015.

Tollvesenet forteller Dinside at vi også får en ny grense for forenkla fortolling, som er en raskere og billigere måte å fortolle varer over momsgrensa. Tidligere var grensa 1.000 kroner, mens den fra nyttår settes til 3.000 kroner. Da transportørene først må søke om å få bruke den nye grensa, kan dette i praksis drøye til litt ut på nyåret.

LES KOMMENTAREN: Hvordan gå fra 1.000 til 350 kroner på to år, uten å øke momsgrensa i det hele tatt

Ikke enklere

Den nye momsgrensa har størst effekt hos nettbutikker hvor prisene inkluderer frakt. Om frakt kommer i tillegg, kan du handle varer som koster 350 kroner minus fraktprisen. Mens du tidligere kunne handle varer for 200 kroner, helt uavhengig av fraktprisen.

FrP sa at frakt ble inkludert så Tollvesenet skulle få en enklere, og potensielt billigere, jobb. Men det er ikke Tollvesenet enig i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer