Tøm kontoen før svindlerne gjør det

Med bare smuler igjen på kontoen reduserer du skadevirkningene av svindelen.

Sørg for at svindlerne ikke sitter igjen med mer enn en stor skuffelse hvis de får tak i bankkortet og pinkoden din.  Foto: Colourbox
Sørg for at svindlerne ikke sitter igjen med mer enn en stor skuffelse hvis de får tak i bankkortet og pinkoden din. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns bruk av kort øker hvert år og i 2010 passerte antall BankAxept-transaksjoner 1 milliard. Fortsetter økningen i samme takt, vil vi passere 1,3 milliarder BankAxept-transaksjoner for 2012.

Et gledelig faktum er dog at svindelen ikke øker i samme takt som kortbruken for øvrig. For mens norske banker tapte 200 millioner på kortsvindel i 2010, var tapet redusert til 126 millioner i 2011, i følge FNO. Bankenes overvåkningssystemer bidrar sterkt til å redusere tapet for bankene.

Men fortsatt er det en vei å gå – og mye av nøkkelen ligger i hvilke forholdsregler du selv tar.

Topp med tom konto

Bankene beregner at hele 20 prosent av kortmisbruket skyldes at svindleren observerer personens PIN-kode ved bruk av kortet, for deretter å stjele bankkortet. Da er det en fordel om kontoen er så tom som mulig.

Brukskontoen kan fint erstatte funksjonen lommeboka hadde noen år tilbake. Her har du småpenger til mindre hverdagskjøp, mens du holder penger til regninger og sparing utenom. Foruten om å begrense skadeomfanget av svindel, får du en mer ryddig hverdagsøkonomi på kjøpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.