Tøm sparekontoen

Har du penger til overs etter ferien, lønner det seg med et ekstra avdrag på lånet.

Nei, vi mener ikke at du skal ta ut masse kontanter fra sparekontoen. Men flytt heller pengene til lånet ditt, dersom lånerenten er høyere enn du får på sparekontoen.   Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON
Nei, vi mener ikke at du skal ta ut masse kontanter fra sparekontoen. Men flytt heller pengene til lånet ditt, dersom lånerenten er høyere enn du får på sparekontoen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommermånedene er gjerne en tid med romsligere økonomi for mange av oss. Med feriepenger og skattepenger får vi litt ekstra å rutte med, for noen nok til å fylle opp sparekontoen også. Det fine været i store deler av landet har kanskje spart flere for en hoppepå-tur til utlandet denne sommeren.

Er du blant dem som har noen tusen ekstra på sparekontoen, kan det lønne seg å tømme kontoen før den vokser seg enda større. Ja, du leste riktig – tøm sparekontoen nå!

Pass på: Her blir kortet ditt kopiert

Gå for høyeste rente

Har du lån og sparekonto i samme bank betaler du sannsynligvis høyere rente på lånet enn du får igjen på sparekontoen. Det vil alltid være mest lønnsomt for deg å gå etter den høyeste renten – nedbetaling av lån er altså mer lønnsomt enn å ha penger på sparekontoen.

Nedbetaling av lån er dessuten et sikkert økonomisk grep som passer for alle, særlig de med store lån. Med økt nedbetaling på boliglånet bygger du egenkapital og bidrar til å sikre økonomien mot svingninger i boligmarkedet.

Det er imidlertid enkelte banker og finansieringsselskaper som tilbyr høyere sparerente enn de aller laveste lånerentene på markedet. Beste sparerente finner du med DinSides sparekalkulator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer