Tomme egghyller: - Vi beklager

- I perioder kan vi dessverre være utsolgt.

HELT TOMT: På Kiwi Jordal var det helt skrapet for egg. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
HELT TOMT: På Kiwi Jordal var det helt skrapet for egg. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært ute på eggjakt den siste tida, er det ikke umulig at du har kommet til tomme eller delvis tomme egghyller.

DinSide har vært innom flere hvor eggutvalget har vært begrenset.

Og på torsdag meldte E24 at forbrukerne må være forberedt på å møte tomme hyller de neste ukene også.

- Tomme egghyller er ikke lenger unntaket. Selv om de dyrere eggvariantene stort sett er å få tak i, er det stadig oftere tomme hyller som møter kundene, skrev avisa.

NESTEN HELT TOMT: Det var ikke mange eggpakker igjen på Meny i Drammen. Foto: Privat
NESTEN HELT TOMT: Det var ikke mange eggpakker igjen på Meny i Drammen. Foto: Privat Vis mer

- Leveringsutfordringer

På Kiwi Jordal i Oslo får man følgende beskjed når man beveger seg bort til egghylla:

«Kjære kunde! På grunn av stor etterspørsel etter egg, kan vi i perioder dessverre være utsolgt for enkelte varianter. Våre leverandører leverer fortløpende, men periodevis kan det være for lite egg tilgjengelig. Vi beklager så mye for ulempen!», står det på butikkens plakat.

MYSTISKE NUMMER: Du har sikkert lagt merke til at eggene har et nummer stemplet på seg. Dette betyr tallene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef i Kiwi, forklarer til DinSide butikkene deres jevnlig får inn nye leveringer.

- Det stemmer at det er noe leveringsutfordringer på egg. Vi har stort sett egg inne, men ikke nødvendigvis alle varianter, og butikkene våre får jevnlig nye leveringer.

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forteller at det skal være egg i butikkene deres.

- Dette er nok et enkelttilfelle og kanskje har det allerede vært varelevering. Ser i nettbutikken at vi ikke er særlig utsolgt. Vi har dessuten mange varianter av egg, så det vil være egg å få. Dessuten har vi jo flere leverandører, blant annet lokalmatleverandører som Ek.

Hun fortsetter:

- Vi opplever økt etterspørsel, kundene kjøper mer egg nå enn i samme periode i fjor (opp 15-20 prosent), og det kan være fordi det har vært uttalt at det er noe mindre tilgang.

Derfor er det tomt

Tidligere i januar uttalte Matilda Aronsson i Nortura at eggmangelen skyldes at det norske markedet har vært preget av forhold utenfor Norges grenser.

- Større sykdomsutbrudd i Europa har, sammen med svak kronekurs, gjort at flere aktører kjøper mer norske egg enn normalt. I tillegg har salget økt noe i dagligvaremarkedet, fortalte hun til DinSide.

Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, informerte om at det har vært en økt etterspørsel etter egg i år, og at det tar tid å justere og øke produksjonen.

- Produksjonen er økende, og vi gjør vårt for at det skal være godt med varer i verdikjeden. Vi har fortsatt beholdning på egg i våre butikker og i våre distribunaler.

Mer om