Tomme hyller etter priskrig

– Vi har ingen problemer med å skaffe varer, svarer konkurrenten.

HVETEMELBONANSA: Kiwi har merket økt etterspørsel på hvetemel eller priskuttet. Foto: Berit B. Njarga
HVETEMELBONANSA: Kiwi har merket økt etterspørsel på hvetemel eller priskuttet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved starten av coronapandemien i mars, opplevde norske dagligvareforretninger et rush av kunder som hamstret mat og andre husholdningsvarer.

For mange var det viktig å få tak i toalettpapir, men også hermetikk og tørrvarer stod høyt på handlelisten, og hyllene med mel og gjær ble raskt tømt.

Nå tømmes hyllene med hvetemel igjen, i hvert fall i flere Kiwi-butikker, men denne gangen er det ikke corona som er hovedårsaken.

Tomme hyller

Flere kunder har den siste uke observert at det kan være tomt for hvetemel i hyllene på Kiwi, men hva skyldes det?

Bildet øverst i saken er tatt i en Kiwi på Eidsvoll i Viken og viser en tom hvetemelhylle. På lappen står det at «det er litt vanskelig å få tak i hvetemel om dagen», noe som kan indikere at det er leveranseproblemer, men det er det ikke tilfellet.

Overfor Dinside forteller Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, at det er det ferske priskuttet som er årsaken.

– Mangelen på mel er høyst midlertidig og skyldes ekstra høyt salg av hvetemel etter Kiwis priskutt, forteller hun og forsikrer samtidig at det ikke er snakk om leveranseutfordringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.