Cosylan og Solvipect Comp:

Tomt for hostesaft - igjen

Må vente mange uker før Cosylan og Solvipect Comp er tilbake i butikk.

SISTE DRÅPE: Apotekene er igjen tomme for de reseptbelagt hostesaftene Cosylan og Solvipect Comp. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
SISTE DRÅPE: Apotekene er igjen tomme for de reseptbelagt hostesaftene Cosylan og Solvipect Comp. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er mangel på hostemiksturene Cosylan og Solvipect Comp, skriver Statens legemiddelverk på sine nettsider. Mangelen skyldes henholdsvis produksjonsproblemer og forsinket levering.

Pandemi og isolasjon, med påfølgende influensa- og forkjølelsesbonanza, har gjort reseptbelagt hostesaft til mangelvare. I juli skrev DinSide om Cosylan-krisa, som synes løst i september - oktober.

Ikke ett fett?

Nå er lagrene på nytt tomme, og først mot slutten av måneden kan du vente påfyll. Fra 25. november vil de store Cosylan-flaskene kunne være tilgjengelig.

Små flasker Cosylan, og alle størrelser Solvipect Comp, må du vente helt til slutten av året for å få tak i.

Da det ble leveringsproblemer for Cosylan var det flere som fikk utskrevet Solvipect Comp i stedet. Nå som også Solvipect Comp er utsolgt, kan det by på andre utfordringer.

- Begge disse to virker hostedempende på hostesenteret i hjernen, men Solvipect Comp inneholder i tillegg en slimløsende komponent, sier Ingrid Aas, overlege i Legemiddelverket, til DinSide.

Sjekk trekanten

For dem som skulle ha brukt Cosylan finnes det andre gode alternativer, forteller hun. Sterk hostesirup NAF er reseptbelagt, mens Noskapin, som fås både som tablett og hostesaft får du over disk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.